tisdag 1 december 2015

TURKISKPEPPAR PRALIN

En arbetskamrat frågade för en tid sen om jag kunde göra en lakritspralin med mycket lakritssmak som hon kunde överraska sin man med. 
Efter en del funderande och bollande med olika idéer blev den här turkiskpepparpralinen resultatet 
Ett helt fantastiskt resultat om jag får säga det själv.
Efter att ha låtit ett par andra lakritsfantaster prova och fått samma bedömning av dem så hopas jag mannen blev nöjd




120 g mörk choklad
90 g turkisk peppar
35 g grädde
15 g smör, rumsvarmt
8 g sambuca
0,5 tsk salmiakpulver (kan uteslutas)
10 turkisk peppar

Hacka chokladen och lägg i en skål
Krossa 75 g turkisk peppar och smält den på låg värme tillsammans med grädden
När all turkisk peppar har smält, ge det ett uppkok och häll det över chokladen. Rör till en jämn smet
Ha i smör, salmiakpulver och sambuca och rör jämt
Krossade sista 10 turkisk peppar och rör ner i smeten
Fyll i skal eller låt stelna och rulla kulor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar