tisdag 22 december 2015

PEPPARKAKSSKORPOR

Nydoppade pepparkaksskorpor. 
Det är en god skorpa men jag tycker pepparkakssmaken är lite klen. Är du som jag och vill ha stark pepparkakssmak så ös på med kryddor, du kan nog dubbla utan problem 





4 dl havregryn
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
1 msk kanel
1 tsk malda nejlikor
1,5 tsk ingefära
1 ägg
1 dl filmjölk
50 g smör, smält

Garnering
50 g mörk choklad, smält

Sätt ugnen p 220 grader
Lägg alla ingredienser i en skål och blanda ihop till en kletig deg
Rulla ut degen i 4 längder (går inte, du får forma den med lätt fuktade händer) och lägg på pappersklädd plåt
Grädda i 10 min. 
Ta ut plåten och skär längderna på snedden
Grädda i ytterligare 10 min
Öppna luckan på glänt, stäng av ugnen och låt skorporna torka ett par timmar
Doppa ena änden av skorpan i chokladen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar