måndag 14 december 2015

KEXCHOKLAD

Go och glad, kexchoklad. Aningens kladdigt (mer än aningens när dottern hjälpte till) men helt klart värt att ha choklad nästan överallt. De är nästan lika goda som köpta





100 g nougat
100 g mjölkchoklad
20 st smörgåsrån

200 g ljus choklad
0,5 msk rasolja

Smält nougaten och chokladen tillsammans i micron eller över vattenbad
Pensla chokladblandningen på 3 smörgåsrån
Lägg dem på varandra med chokladsidan upp och lägg på ett 4:e rån
Upprepa samma procedur med de andra rånen och lägg dem i kylen tills chokladen har stelnat
Skär de chokladfyllda rånen på bredden i 3 delar

Smält chokladen och rör i oljan
Pensla eller doppa kexen i chokladen (det blev snyggast att pensla) Undersidan behöver inte täckas med choklad
Lägg dem på pappersklädd bricka och låt stelna i kylen
Jag förvarar mina i kylen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar