lördag 5 december 2015

MOROTSKAKA MED INGEFÄRA

Till andra advent blir det en enkel liten kaka. Tiden har inte riktigt räckt till. 
Man är kanske mer van vid att en morotskaka är en mjuk kaka och inte en småkaka, men de var fantastiskt goda. Med lite ingefära och kanel blir det lite pepparkaka över den . Morotspepparkaka :)







4 dl mjöl
1,75 dl socker
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1,5 tsk ingefära
100 g smör, rumsvarmt
3 msk olja
1,5 dl fint rivna morötter

Sätt ugnen på 175 grader
Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Är en för torr så ha lite mer olja eller vatten
Rulla små bollar och lägg på pappersklädd plåt. Tryck till dem lite
Grädda i ca 15 min
Låt svalna på galler

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar