torsdag 17 december 2015

SAFFRANSSNITT

Jag brukar inte tycka saffran smakar så mycket, men i år har jag fått gjort ett par saker där saffranet verkligen kommer fram, bla de här saffranssnitten. De är verkligen kanongoda och smakar mycket av saffran




0,5 g saffran
1,5 dl socker
1 tsk vatten, varmt
200 g smör, rumsvarmt
4 msk vit sirap
7 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader
Stöt saffran med lite socker i en mortel. Rör ihop det med vattnet
Vispa smör, sirap och socker luftigt
Rör i saffranet
Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ner det i smörsmeten och arbeta ihop till en deg
Dela degen i 3 delar och rulla till längder och lägg dem å pappersklädd plåt
Platta till längderna något (de flyter inte ut så mycket)
Grädda i 12-15 min
Skär längderna på snedden direkt när du tagit ut dem från ugnen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar