torsdag 4 december 2014

SAFFRNSPRALIN

I år är jag lite sen med julbaket, men idag har jag äntligen kommit igång. Först ut är en saffranspralin
Det kommer att bli fler gula godbitar. Det sår just nu saffranssockerbullar på jäsning i köket. 





10 kardemummakärnor
0,5 g saffran (1 paket)
0,5 dl grädde
150 g hackad vit choklad
50 g smör, rumsvarmt

Mortla kardemumman och blanda den med saffran och grädde i en liten kastrull
Kok upp det försiktigt och sjud det i några sekunder
Ta kastrullen av plattan och låt blandningen dra i 10 min
Kok upp blandningen igen, stäng av plattan och rör i chokladen
Ha till sist i smöret och rör till en jämn smet
Fyll i skal eller låt stelna i kylen ca 3 timmar och rulla sen till kulor
Låt tryffelkulorna vila en stund i kyl och rulla dem sedan i choklad


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar