lördag 13 december 2014

CHOKLADBISCOTTI MED SMAK AV APELSIN

Biscotti går att variera hur som helst, det är bara fantasin som sätter gränser. Här har jag blandat 2 recept med ett fantastiskt resultat




75 g smör
1 dl socker
1 ägg
1-2 apelsiner, rivet skal
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl kakao
100 g hackad mandel
100 g hackad mörk choklad

Rör smör och socker krämigt
Tillsätt ägget och blanda, ha i apelsinskalet
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en bunke, ha i mandel och choklad
Arbeta in det i smörblandningen
Dela degen i 3 delar och rulla dem till plåtlånga längder
Lägg längderna på pappersklädd plåt och platta till dem något
Grädda i 175 grader i 20 min
Ta ut dem och låt svalna något
Skär längderna i sneda bitar, ca 2 cm breda. Var försiktig för de går lätt sönder
Vänd bitarna med snittytan uppåt på plåten
Ställ in plåten i ugnen och stäng av värmen
Låt skorporna torka i eftervärmen tills ugnen är kall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar