söndag 21 december 2014

MINTIGA RUTOR

Receptet är av Roy Fares och fanns med i hembakat. Jag tyckte att tryffeln tog över lite i smaken, men med lite mindre choklad så blir detta en kanon godiskaka




botten
140 g oreokex (14 st)
50 g smör

tryffel
200 g mörk choklad
200 g grädde
25 g glykos

mintfyllning
75 g smör, rumsvarmt
180 g florsocker
25 g mjölk
pepparmintsolja efter smak

Mixa kexen till fina smulor i en matberedare
Smält smöret och bland med smulorna, bred ut i en form 20x20cm
Grädda i 200 grader ca 8 min
Låt svalna i formen

Hacka chokladen och lägg den i en bunke
Koka upp grädde och glukos och häll det över chokladen
Låt stå en liten stund och rör sedan ihop till en jämn tryffel
Täck tryffeln med plastfolie och låt den bli ljummen i rumstemperatur

Vispa smör och florsocker fluffigt
Tillsätt mjölken och vispa ihop till en jämn smet
Blanda i en droppe pepparmintsolja i taget tills du tycker det är lagom smak
Fördela fyllningen jämt över botten, och låt den stå i kylen ca 30 min 
Häll över chokladtryffeln och jämna till med en slickepott
Låt stå i kylen i minst 2 timmar eller tills tryffeln stelnat
Ta försiktigt loss kakan ur formen och skär den i bitar
Förvara i kyl fram till servering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar