söndag 28 december 2014

KANELKNÄCKE

Jag har testat ett nytt knäckebröd. Det är en variant på fröknäcke. Lite fler ingredienser men på sätt och vis ändå lättare att göra och lika supergott





2 dl solroskärnor
1 dl sesamfrö
2 dl kokos
4 msk pofiber
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk fiberhusk
2 msk kanel
100 g kokosolja
5 dl kokande vatten

Blanda alla fröer i en matberedare och mixa till ett grovt mjöl
Tillsätt övriga torra ingredienser
Koka upp vatten och låt kokosoljan smälta i vattnet
Häll vätskan över fröblandningen och rör om ordentligt
Häll upp på 2 pappersklädda plåtar, kavla ut till en tunn kaka (Jag kavlade mellan 2 papper på bänken och drog sen upp det på plåten)
Grädda i ca 60 min i 150 grader varmluft
Ta ut och skär i bitar
Stäng av ugnen och sätt in knäcket igen för att torka i eftervärmen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar