onsdag 24 december 2014

PEPPARKAKSKLADDKAKA

Varje lillejul har vi knyt-julbord på jobb. Jag brukar stå för desserten. I år blir det något lite enklare som inte är fullt så mäktigt som fjolårets pannacottapaj. Men absolut lika gott







150 g smör
200 g mörk choklad, hackad
3 dl socker
2 tsk pepparkakskrydda
2 msk kakao
1 nypa salt
3 ägg
1 3/4 dl mjöl

Smör och pepparkakssmulor till formen


Smält smöret i en kastrull

Stäng av värmen och rör i chokladen
Rör i socker, pepparkakskryddor, kakao och salt
Rör sist i äggen och mjölet
Blanda ihop till en slät smet
Smörj en springform med smör och bröa med pepparkakssmulor
Häll smeten i formen 
Grädda i 180 grader 18-22 min beroende på hur kladdig du vill ha den
Låt kakan svalna i formen

Servera med lingongrädde eller glass


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar