onsdag 20 november 2013

MINTKOKOSFUDGE

Första julgodiset i år är mintkokosfudge. Det är en nyhet på mitt gottebord i år, men jag tror den kommer att finnas med hädanefter.

Jag får vänta med att bestämma det tills alla har smakat. 
De fick åka in i frysen direkt annars hade jag ätit upp dem. 

Tyvärr är de nästan ännu godare när de är frusna, så risken finns att jag hinner äta upp dem innan jul ändå







1,5 dl kondenserad mjölk
några droppar grön färg
2-2,5 krm pepparmintsarom
2 dl kokosflingor (ca 200 g)
1 dl florsocker
50 g mörk choklad till garnering


Klä en form, ca 15x15 cm, med plastfolie
Blanda kondenserad mjölk med färg och mintarom
Rör i kokos och florsocker. Smaka av och tillsätt ev mer mint
Tryck ut smeten i formen och jämna till med tex en sked (jag använde fingrarna)
Ställ kallt ca 2 timmar
Ta upp fudgen ur formen och skär den i lagom munsbitar, och lägg dem på en bricka med bakpapper
Hacka chokladen i små bitar och smält den försiktigt i micron eller över vattenbad
Ringla eller spritsa chokladen över fudgen
Låt stelna i kylen och förvara kallt fram till serveringen

Det går utmärkt att stoppa dem i frysen

2 kommentarer:

  1. Testade detta, men kunde inte skära i bitar för "smeten" bara föll i bitar. Hur får man en fastare konsistens? Har följt recept och instruktioner till punkt och pricka. Prövade även att låta den uttryckta smeten stå i kyl över natten men det hjälpte inte..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min smet var ganska kladdig. Jag har inte gjort dessa innan så jag kan inte riktigt svara på vad som gått fel, men kanske lite mindre florsocker. Hoppas du provar igen och att det går bra då

      Radera