fredag 22 november 2013

VALNÖTSBRÖD

Detta brödet gjordes i hela Sverige bakar, Ina tror jag det var. Mitt blev ju inte alls lika fint, men gott var det.
Undra om det beror på att jag inte hade några nötter i? ;)

Nu när jag har fått jäskorgar ska jag prova att göra det igen, så blir det kanske lite snyggare






50 g jäst
5,5 dl vatten
0,5 dl olivolja
3 msk honung
15 g (knappt 3 tsk) salt
100 g (ca 1 dl) valnötter och pumpakärnor, grovhackade
35 g (0,5 dl) linfrö
180 g (3 dl) dinkel
120 g (2 dl) lantbrödsmjöl
ca 540 g (9 dl) vetemjöl special 


1. Värm vattnet och olivoljan fingervarmt. Rör ut jästen.
2. Blanda alla ingredienser med degspadet, (spara lite mjöl till utbakning). Knåda kraftigt.
3. Jäs ca 30 min.
4. Knåda och baka ut till två runda bröd. Mjöla och jäs ytterligare ca 30 min.
5. Skär mönster med en vass kniv.
6. Grädda bröden i ca 175-200 grader ca 35-40 min.
7. Ta ut och låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar