tisdag 12 november 2013

TEKAKOR

Blev sugen på tekakor här för leden och när dottern oxå ville ha såna var det bestämt. Här skulle det bakas tekakor.
För att göra det lite roligare (och jobbigare för mig) så stansade vi ut hjärtan ur degen. Efter 2-3 st var det inte roligt längre, så då stod jag där själv
Inte så mycket hjärtform kvar när de varit i ugnen, men, men, de var i alla fall goda och dottern tyckte de var jättefina



x





100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 10- 12 dl vetemjöl special


Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke och häll i lite av den fingervarma degvätskan. 
Rör tills jästen har löst sig och tillsätt resten av vätskan, sirap och salt. 
Häll i mjölet , lite i taget, tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter.
Låt jäsa i cirka en 15 minuter. 
Dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan.
Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen.
Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter eller tills bröden fått en fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar