fredag 22 maj 2015

RÅGBULLAR I LÅNGPANNA

Ett supergott bröd som är enkelt att göra. In med det i frysen så fort det svalnat sen behövs bara ca 30 sekunder i micron så har du bröd som smakar nybakat till frukost








50 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
50 g smör, smält
2 dl rågmjöl
1,5 tsk salt 0,5 dl ljus sirap
ev. 1 tsk brödkryddor
10-11 dl rågsikt

Lös upp jästen med vattnet i en bunke
Tillsätt smör, rågmjöl,salt, sirap och brödkryddor
Ha i rågsikten lite i taget och knåda kraftigt några minuter
Låt degen jäsa under bakduk ca 40 min
Platta ut degen i en pappersklädd långpanna
Nagga ytan med en gaffel och strö över lite rågmjöl
Skär degen i rutor med en kniv eller en degskrapa
Låt jäsa under bakduk ca 30 min
Grädda i 225 grader 18-20 min
Låt dem svalna på ett galler under bakduk


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar