torsdag 6 februari 2014

LITE CHOKOLATE CHIP COOKIES

Min dotter har blivit helt tokig i Leila bakar. Hon vill att vi ska baka allt (utom det som innehåller nötter)
Efter en period med en hemsk förkylning som gått runt här hemma var dessa enkla kakor lagom att börja med. 
De är kanon att ha i frysen. När du får besök tar du bara fram en rulle, skivar den och gräddar kakorna. Sen går de att smaksätta med nästan allt. 
Här har vi använt apelsin, lakrits och ingefära




GRUNDDEG

120 g rumsvarmt smör
1 dl råsocker
1 ägg
1,5 dl mjöl
0,5 dl havregryn
0,5 tsk bakpulver
lite slt
100 g choklad

OLIKA SMAKER

Vit chokad och ingefära
1 sats gruddeg
vit choklad (100g)
2-3 cm färsk ingefära, riven

Lakrits
1 sats grunddeg
2 msk lakritsgranulat
Vit choklad

Apelsin
1 sats grunddeg
rivet skal av 1 stor apelsin (eller 2 små)
mörk chokad

Vispa smör och råsocker krämigt
Rör i ägget
Ha i de torra ingredienserna
Hacka chokladen grovt och blanda i den och din smaksättning
Rulla in degen i plastfilm till en rullen stor som ca en 5-krona, och frys i minst 30 min
Skiva rullen i ca 1 cm skivor och lägg på pappersklädd plåt
Grädda i 180 grader varmluft ca 10 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar