onsdag 26 februari 2014

KESOBRÖD

Jag hade jättemycket keso som var på väg att bli gammal. Efter lite googlande hittade jag det här brödet och tänkte att det provar jag. Jag blev inte helt förtjust i det. Det var ganska god smak, men det blev torrt fort, redan dagen eter var det så torrt att det inte gick att äta. Jag får leta vidare







25 gram jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
1/2 dl keso
3 dl rågsikt
4 dl vetemjöl

Rör ut jästen i vattnet och tillsätt salt, olja och keso. 
Arbeta in rågsikt och vetemjöl till en jämn deg som släpper bunken. 
Jäs i 30 minuter under duk. 
Baka ut och knåda på mjölat bakbord. 
Forma till en avlång limpa och jäs ytterligare 30 minuter under duk. 
Baka i 225 grader i 20-30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar