tisdag 12 juli 2016

REDVELVET CHEESECAKE

Denne gjorde jag för att jag tycker det ser så läckert ut med en randig tårta. Sen är redvelvet precis lika saftig och god som det står i alla recept. Cheesecaken har jag använt en annan än den som fanns i originalreceptet 







2,5 dl mjölk
1 msk vitvinsvinäger
3,75 dl mjöl
1 msk kakao
1 tsk bikarbonat
1 msk maizena
3 dl socker
2 ägg
2 dl rapsolja
2-3 msk röd karamellfärg

Blanda mjölk och vinäger i en skål. Låt stå i 20 min tills blandningen har tjocknat och blivit rumsvarm. Det ser då ut som det skurit sig
Smöra och bröa 2 formar, 15 cm
Sätt ugnen på 175 grader
Sikta ner mjöl, bikarbonat, kakao,maizena och socker i en skål
Vispa samman ägg, olja,mjölkblandning och färg i en skål och blanda i de torra ingredienserna. 
Vispa ca 1 minut och fördela smeten jämt i formarna
Grädda i 25-30 min

Fyllning
3 ägg, separerade
300 g philadelphiaost
1,5 dl socker
3 dl grädde
400 g vit choklad
6 gelantinblad
1,5 msk kokande vatten

Vispa äggvitorna till ett hårt skum
Vispa äggulorna med philadelphiaosten och hälften av sockret
Vispa grädden och resten av sockret hårt
Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 min
Smält chokladen (Den ska vara lite varm, men inte kokhet. Om den är för kall stelnar gelatinet för snabbt)
Lös upp gelatinet i det kokheta vattnet och vispa ner det i philadelphiablandningen
Rör ner philadelphiablandningen  i chokladen, rör sedan ner grädden och vänd till sist i äggvitorna
Ställ in skålen i kylen så den år stelna till
Dela bottnarna på mitten och bred på krämen (jag tyckte att 3 bottnar blev lagom högt)
Bred ett tunt lager kräm runt hela tårtan och sätt in den i kylen så det stelnar helt, bred sen på resten
Om du gör så här så fastnar smulorna i första lagret. Det går naturligtvis bra att bre på allt direkt
Låt stå i kylen över natten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar