lördag 9 juli 2016

MOROTSBRÖD I SPRINGFORM

Ett vanligt morotsbröd som inte utmärker sig på något speciellt sätt.Det är saftigt och gott som morotsbröd brukar vara. 
Det enda annorlunda är att det är gjort i en springform i stället för en brödform






12 g jäst (1/4 pkt)
2 dl mjölk, fingervarm
1 tsk salt
1 msk rpsolja
75 g morötter, fint rivna
5-6 dl mjöl

Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken och blanda tills jästen löss upp
Tillsätt salt, olja och morötter
Ha i mjölet lite i taget och knåda några minuter till en smidig deg
Forma degen till en boll och tryck ut den i en springform, 24 cm, klädd med bakpapper. Strö över lite mjöl
Nagga degen med en gaffel och låt den jäsa under bakduk i ca 1 timme
Sätt ugnen på 250 grader
Sänk värmen när du sätter in brödet och grädda i ca 15 min
Lyft upp brödet ur formen i pappret och låt det svalna under en bakduk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar