söndag 9 mars 2014

MARSHMALLOWBROWNIES MED CHOKLADKRISP

Förs gången jag gjorde denne kakan var i början av min bakkarriär och det gick INTE bra. 
Vi var ganska nyinflyttade och jag tror det var första gången vi var inbjudna hos grannarna på middag. Jag skulle fixa nått till fika efter maten. 
Det gick inte att få kakan ur formen hur vi än gjorde så det var bara att ta fram skedar och äta direkt ur formen. Brownien var för lös och marshmallown blev jätte seg. 
Nu med lite mer erfarenhet provade jag igen och det gick betydligt bättre





200 g mörk choklad
100 g smör
3,5 dl socker
4 ägg
1 3/4 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt

1 påse minimarshmallows, ca 280 g

Chokladchrisp
200 g choklad
100 g smör
7-8 dl rice krispies

Smält choklad och smör och häll det i en bunke
Tillsätt sockret och låt blandningen svalna lite
Rör i äggen ett i taget
Blanda i mjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slickepott
Bred ut smeten i en pappersklädd form, ca 25x30 cm
Grädda kakan i 175 grader ca 25 min
Ta ut kakan och sprid ut minimarshmallowsen på kakan och grädda ytterligare 5 min

Chokladcrisp
Smält choklad och smör
Blanda i rice krispies och rör om
Bred blandningen över den kalla kakan
Låt kakan stå övertäckt  i kyl några timmar så blir det lättare att skära snygga bitar



2 kommentarer:

  1. Lena Johansson18 april, 2014

    vad gjorde du annorlunda då, när du fick till dem? för jag har precis bakat dem, och det är bara en enda sörja av allt.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att det mest beror på att jag har en ny ugn :) men även att jag har lärt mig att se och känna när kakan är färdig. I min ugn behövde kakan 32 min

      Radera