måndag 3 mars 2014

CHIPSKAKOR

Jag och min dotter var rörande överens om att vi skulle baka chipskakor när vi hittade dem i tidningen hembakat. De var supergoda precis när de var nybakade, men sen blev de hårda och lite mindre goda. Vilken besvikelse. 
Jag skickade med dem till mannens nya jobb




125 g rumsvarmt smör
60 g socker
1 tsk vaniljsocker
100-150 g potatischips eller jordnötter
100 g mjöl
1 nypa salt
40 g florsocker

50 g choklad
flingsalt

Vispa smör, socker och vanilj fluffigt
Krossa chipsen och blanda ner dem i smöret
Rör i mjöl och salt
Rulla små bollar och doppa dem i florsocker och lägg dem på en pappersklädd plåt och platta till dem lite
Grädda i 175 grader 10-15 min. Låt svalna
Smält chokladen och doppa halva kakan 
Strö å¨lite flingsalt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar