måndag 15 juli 2013

LAKRITSSKORPOR

Man kan ha lakrits i det mesta. Här är en biscottiliknande skorpa med både lakriskola och laritspulver i
Jag hittade receptet i tidningen hembakat men har gjort om det lite, tagit bort lite choklad och tillsatt lite mer lakrits
Första omgången fick mannan ta med till jobb, för jag tyckte den smakade för mycket choklad
Sen när jag gjort om dem, var jag tvungen att göra till en arbetskamrat som är lika lakrittokig som jag
Hon sa att hon var tvungen att gömma dem för annars hade resten av familjen ätit upp dem





100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 msk lakritsgranulat
60 mörk choklad
4 st kick lakritskola
2 dl mandel

Sätt ugnen på 175 grader
Blanda samman allt utom choklad, kick och mandel till en deg
Hacka chokladen och arbeta in den i degen
Skär kolan i små bitar och hacka mandeln grovt och blanda i degen
Dela degen i 3 delar och rulla till plåtlånga längder
Lägg längderna på pappersklädd plåt
Grädda mitt i ugnen i ca 25 min
Ta ut plåten och låt längderna svalna i 10 min
Sänk ugnsvärmen till 150 grader
Skär längderna på snedden och vänd upp snittytan
Grädda i ytterligare 10 min
Stäng av ugnen men låt skorporna stå kvar 10-30 min och torka
Låt svalna helt och förvara i en burk med tätslutande lock


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar