onsdag 8 maj 2013

MINI TOPHATS

Här kommer receptet




2 ägg
2 dl socker
75 g smält smör
1 dl mjölk
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
3,5 dl vetemjöl

MUMSMUMSTOPP
3 tsk gelantinpulver
3 msk vatten
4 äggvitor
1 dl socker

ca 150 g choklad och 1,5 msk olja att doppa i

Vispa ägg och socker pösigt
Blanda ihop smält smör och mjölk, och häll det i äggsmeten
Tillsätt de torra ingredienserna
Vispa ihop allt till en jämn smet. Låt smeten stå och dra i kylen ca 1 tim, då sväller mjölet och muffinsen blir toppigar
Fyll formarna till 2/3
Grädda i 200 grader i 10-13 min
Låt svalna på ett galler

Blanda gelantinpulver och vatten i en liten värmetålig skål
Vispa äggvitorna hårda och vita med elvisp
Häll i sockret och fortsätt vispa tills smeten är blank och slät
Smält gelantinmassan i micron, ca 30 sek
Tillsätt gelantinet i äggsmeten under omrörning
Fortsätt vispa tills smeten är riktigt fluffig och spritsbar
Häll smeten i en spritspåse och spritsa höga toppar på muffinsarna
Ställ dem i kylen ett par timmar så att topparna stelnar något

Smält chokladen och blanda med oljan
Doppa toppen i chokladen och ställ in dem i kylen igen så att chokladen stelnar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar