torsdag 26 november 2015

SAFFRANSCHEESECAKE

Underbart god cheesecake med fin smak av saffran. En perfekt fika att bjuda på till första advent. Att den var lätt att göra är ett stort plus. 
Jag hade inga pepparkakor så jag använde bara digestivekex med 1 msk pepparkakskrydda





Botten
75 g pepparkakor
100 g digestivekex
75 g smör

Fyllning
0,5 g saffran
1,25 dl socker
1 tsk varmt vatten
400 g färskost, rumsvarm
1 msk mjöl
1 tsk vaniljsocker
3 ägg, rumsvarma

Sätt ugnen på 175 grader
Lägg bakpapper i botten på en springform, ca 20 cm i diameter
Smält smöret
Mixa kexen i en matberedare. Ha i smöret och mixa ihop det med smulorna
Tryck ut smulorna i formen
Grädda i ca 8 min
Låt svalna

Stöt saffran med lite av sockret och lös upp det med lite varmt vatten
Vispa färskost och socker
Vispa i saffran, mjöl och vaniljsocker. Vispa till sist i äggen ett i taget
Häll fyllningen  över botten
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min
Låt den kallna helt och lossa den sedan försiktigt från formen
Kakan kommer bäst till sin rätt om den får vila i kylen över natten
Dekorera valfritt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar