måndag 16 november 2015

MANDELBISCOTTI

Jag har gjort några olika sorters biscotti och de har alla varit goda, så är även mandelbiscottin som kanske är den vanligaste biscottisorten. Det bästa är att den kan fungera både som tilltugg vid tex en ostbricka och som kaka






175 g mandel
100 g smör, rumsvarmt
2 dl socker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 tsk bakpulver
7 dl mjöl
1 apelsin, skalet

Sätt ugnen på 200 grader
Hacka mandeln grovt och lägg på en plåt. Rosta mandeln i 7-9 min
Vispa smör och socker krämigt
Rör ner äggen ett i taget
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem i smeten
Riv skalet av apelsinen och rör ner det tillsammans med den rostade mandeln. Arbeta ihop till en deg
Forma degen till 3 rullar lika långa som en plåt. Lägg dem på pappersklädd plåt och grädda i 15 min
Ta ut plåten och skär längderna lite på snedden, ca 2 cm breda bitar. Vänd snittytan uppåt
Sätt in plåten igen och rosta i 10 min
Stäng av ugnen
Ta ut plåten och vänd andra snittytan uppåt och sätt in plåten på eftervärmen i ca 1 timme
Låt skorporna kallna helt innan du lägger dem i en burk med lock


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar