lördag 7 mars 2015

OLIVKEX

Ett jättegott kex som bara smälter i munnen. Receptet fanns med i senaste numret av hembakat. De tipsade om att ha en fetaostkräm till (bara blanda mosad fetaost med lite creme fraich) och det blev supergott
Det passar bla till som gott tilltugg till soppan eller på ostbrickan








3 dl mjöl
1 dl parmesanost, finriven
1 dl oliver, finhackade
125 g smör, rumsvarmt
1 äggula

Blanda mjöl, ost och oliver i en bunke
Dela smöret i mindre bitar och arbeta in det i mjölblandningen
Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg
Forma degen till 2 rullar, ca 4 cm i diameter, och låt dem vila i kylen minst 2 timmar
Skär rullarna i ca 4 mm tjocka skivor och lägg på pappersklädd plåt
Strö flingsalt och ev rosmarin på kexen
Grädda i 175 grader ca 15 min eller tills de fått lite färg. (Jag hade mina inne ca 20 min)
Låt kexen svalna och förvara dem i en lufttät burk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar