fredag 20 mars 2015

GRAHAMSKEX

Jag har länge velat göra grahamskex och dessa är supergoda. Kanske något söta, men så goda. Det kommer nog att finnas hela sommaren så vi kan göra s´mores










250 g smör, rumsvarmt
1,5 dl farinsocker
3 msk honung
3,5 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt

Vispa ihop smör, farinsocker och honung
Blanda mjölerna, bikarbonat och salt i en annan bunke
Blanda snabbt ner det i smörblandningen, Bara precis så att degen håller ihop
Vira in degen i plasfolie och låt den vila i kyl 1 timme
Mjöla bakbordet lätt. Ta en bit av den smuliga degen och kavla ut, den under plastfolie, till en 3 mm tjock platta
Stansa ut kakor med ett kakmått, ca 7 cm i diameter, och lägg dem på pappersklädd plåt
Fortsätt så tills all deg är använd
Nagga kexen med en gaffel
Grädda i 175 grader ca 13 min eller tills de är gyllenbruna
De är lite svampiga när de kommer ut ugnen men de stelnar när de svalnat en stund på galler



Sen gjorde vi s´mores



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar