tisdag 5 februari 2013

LAKRITS KOLAKAKA

Jag var sugen på en god kaka och på lakrits. Jag kände inte riktigt för att baka, så det måste vara nått lätt, och vad är lättare än småkakor?
En seg kolakaka lockade mest och var ju lätt att göra med lakritssmak
Alltså var det bara att sätta igång



100 g rumsvarmt smör
1 dl mörkt muscavadosocker
1 msk vaniljsocker
2 dl mjöl
1 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 tsk lakritspulver

Blanda allt och knåda till en deg
Rulla till stavar  och lägg på en bakpappersklädd plåt
Grädda i 180 gr 5-10 min
Skär längderna i lagom bitar medans de fortfarande är varma

Lakritspulvret kan man ha i sist och smaka sig fram till hur mycket som behövs. Själv hade jag i 2 rejält toppade tsk, så det var nog närmre 3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar