lördag 12 mars 2016

SNABBA OSTFRALLOR

De här bullarna är riktigt goda och de går snabbt att göra. Det som tar längst tid är att få smöret att bli rumsvarmt (och där kan du fuska och micra det ett par sekunder)







1 dl riven ost
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3,5 dl filmjölk

Garnering
riven ost

Sätt ugnen på 250 grader
Riv osten grovt
Blanda bakpulver, salt,allt mjöl och ost i en bunke
Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt
Ha i filmjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg
Dela degen i ca 12 bitar
Forma bitarna till bullar (jag fuktar händerna lite lätt, som när man rullar köttbullar, så fastnar degen inte i händerna)
Lägg bullarna på pappersklädd plåt och strö över riven ost
Grädda i 10-14 min
Låt bullarna svalna på plåten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar