torsdag 24 mars 2016

CHOKLADIGASTE CHOKLADKAKAN


I denna kakan finns det absolut inga kalorier, bara massor av choklad ;) och det är ju en böna. 
Den är enkel att göra men det är lätt att låta sig luras och låta kakan stå längre i ugnen än vad som står i receptet. Gör inte det. Jag lät min stå inne 12 minuter och kakan har fått en "ful" kant. 
Kakan känns helt ogräddad när man tar ut den men så ska det vara, den stelnar i kylen. 
Mitt tips är att göra den dagen innan så den får tid att gotta till sig





600 g mörk choklad (70%)
400 g smör
4 ägg
120 g socker

Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Rör om då och då
Låt svalna
Sätt ugnen på 170 grader
Vispa ägg och socker poröst i en stor skål
Vänd ner 1/4 av chokladblandningen med en slickepott
Tillsätt resten och rör försiktigt tills allt är blandat
Häll smeten i formen och grädda i ca 8 min
Kakan är rejält dallrig, men frestas inte att låta den stå inne för länge, den stelnar när den blir kall
Servera med lite gräddfil eller glass

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar