måndag 12 oktober 2015

MÜSLI

Müsli kan man göra på många olika sätt. Detta är ett bra grundrecept som du se kan smaksätta med det du tycker är godast. Mina favoriter är kokos och mandel. 
Det krävs ganska mycket kanel för att få smak. Denna gången hade jag i både kanel och kardemumma. Kanongott







5 dl havregryn
3 dl dinkel eller rågflingor
1,5 dl vetegroddar (kan uteslutas)
2 dl solrosfrö
1 dl pumpafrö
1 dl sesamfrö
1 krm salt
2 dl vatten
2 msk rapsolja
kanel eller kardemumma


Sätt ugnen på 200 grader

Blanda alla torra ingredienser i en skål
Blanda vatten och rapsolja i en annan skål och häll det över de torra ingredienserna
Blanda väl
Bred ut müsliblandningen på en pappersklädd plåt. Ha på lite mer kanel eller kardemumma
Grädda müslin i 35-45 min. Rör om ca var 5:e minut så att det inte bränns vid
När müslin är torr och knaprig och har svalnat kan du blanda i ev smaksättning
Förvara i en burk med tätslutande lock

Förslag på smaksättning

russin 
fikon
torkade blåbär eller tranbär
kokos
hackade mandlar eller nötter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar