tisdag 10 februari 2015

VIT CHOKLAD CHEESECAKE

Det behöver inte sägas så mycket om den här cheesecaken. 
Den är helt enkelt den godaste som finns






Botten
200 g digestivekex
50 g smör
(2 msk kakao)

Smula sönder kexen.
Smält smöret och blanda med smulorna
Smörj en form och täck botten med smulorna
Ställ i kylen

Chessecake
300 g vit choklad
400 g philadelphiaost
1,5 dl creme fraich
2 ågg
1 msk vaniljsocker

Smält chokladen
Mjukrör osten och rör ner creme fraich,ägg och vaniljsocker
Rör till sist i den avsvalnade chokladen
Blanda ordentligt
Bred ut fyllningen över kexsmulorna i formen
Täck med aluminiumfolie och grädda längst ner i ugnen på 160 grader i 50 min
Låt svalna och ställ i kylen 5-6 timmar

Garnera med färska bär, flisad choklad eller nått annat gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar