lördag 21 februari 2015

VANILJHJÄRTAN

Jag vet, inlägget kommer lite sent, men med rena rama sjukstuga här hemma har det varken funnits tid eller ork att skriva tidigare
På alla hjärtans dag provade jag att göra vaniljhjärtan. Lite pillig men ganska skoj 
Jag äter inte själv vaniljhjärtan men mamma godkände dem

Pralinerna är test att gjuta med jordgubbschoklad och apelsinchoklad. Den rosa fina jordgubbschokladen kommer jag använda fler gånger men troligtvis inte apelsinchokladen  












4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
0,75 dl socker
1 äggula
200 g smör

Fyllning
1 ägg
1 msk socker
0,75 msk potatismjöl
2 dl mjölk
1 msk vaniljsocker

Smörj hjärtformar av metall väl
Blanda vetemjöl, potatismjöl,socker, äggula och smör till en smidig deg
Linda in degen i plastfolie och låt ligga i kylskåp ca 30 min 

Förbered fyllningen
Blanda ägg,socker,potatismjöl och mjölk i en kastrull
Sjud under vispning på svag värme tills krämen tjocknar
Låt den kallna och smaksätt med vanilj

Gör hjärtan
Kavla ut degen till en ganska tjock platta
Klä formarna med drygt hälften av degen
Lägg en klick kräm i varje form
Täck dem med lock av degen och kläm till degen väl runt kanterna
Grädda kakorna på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 15 min
Stjälp försiktigt upp kakorna på plant underlag medans de fortfarande är varma
Sikta över lite florsocker innan de ska serveras

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar