onsdag 25 februari 2015

HAVREFLARN

Första och enda gången jag har gjort flarn blev det ett stort flarn på hela plåten. Denna gång gjorde jag dem mindre och la dem glesar. De kunde varit ännu lite mindre. 
Jag glömde smöret så det blev brynt, men det gav bara lite kolaakig smak på dem så det gjorde inget









75 g smör
1 dl socker
0,5 tsk bakpulver
1 dl havregryn
1 dl mjöl
2 msk vispgrädde
2 msk sirap

Garnering

ca 50 g choklad, smält

Smält smöret i en kastrull och tillsätt alla ingredienser under omrörning

Klicka ut smeten i storlek av en 5-krona på pappersklädd plåt. Lägg klickarna glest för de flyter ut ordentligt
Grädda i 175 grader 7-10 min
Vill du ha böjda kakor så lägg dem på en kavel eller flaska medans de fortfarande är varma
Låt kakorna kallna och doppa kanterna i choklad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar