söndag 28 april 2013

SEGA HAVREKAKOR


Denna fredagsfika var snabb och enkel att göra. Bara att veva ihop och in i ugnen
Eftersom den tog slut så fort, så antar jag att de flesta tyckte om den, själv tyckte jag den var lite sockrig




5 dl vetemjöl
5 dl socker
10 dl havregryn
1 msk bakpulver
250 g smör
1 dl ljus sirap
2 ägg

Blanda mjöl, socker, havregryn och bakpulver i en bunke
Smält smöret och häll det tillsammans med sirap och ägg över de torra ingredienserna
Blanda ihop allt till en kladdig smet
Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper
Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader 15-18 minuter
Kakan ska inte kännas riktigt färdig, då blir den torr
När den kommer ut sjunker den ihop och stelnar lite
Skär den i rutor när den svalnat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar