tisdag 2 april 2013

 APELSINKOLAPRALIN

För ett tag sen så beställde min man lite nya pralinformar till mig, sådana där i silikon. Han hade hittat nån kinesisk sida där de kostade ca 30:- istället för strax över 100:-
5 formar a´ 15 praliner. Det blir mycket gott som inte är bra att ha hemma :)


33 g vispgrädde
33 g färsk apelsinsaft
20 g socker
27 g glykos
44 g mörk choklad
33 g rumstempererat smör

Häll grädde, apelsinsaft, socker och glykos i en kastrull 
Kok upp och koka till 103-106 grader
Ta kastrullen från plattan.
Hacka chokladen och rör ner i kolan.
Tillsätt rumstempererat smör
Rör om tills massan är elastisk.
Låt svalna tills kolan är högst 34 grader och fyll dina pralinskal
Låt stelna i kyl och lägg sen på botten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar