fredag 26 oktober 2012

Kalljästa frallor

Har provat ett nytt recept på kalljästa bullar. Dessa blev riktigt goda
Första gången var vi så hungriga så jag hann inte med att fota
Men andra gången hann jag :)


10 st
1/3 dels paket jäst (hellre mer än för lite jäst)
2 dl kallt vatten
1 msk  olja
1 tsk salt
1 dl rågsikt
4,5 dl vetemjöl special
På kvällen
1. Smula jästen i en bunke och rör ut med det kalla vattnet.
2. Blanda ner olja, salt och knåda in mjölet.
3. Arbeta degen smidig och dela i in i 10 delar och rulla dessa till små frallor och placera på en plåt med bakplåtspapper.  
4. Täck över med en handduk och ställ in i kylen över natten.
5. På morgonen - sätt ugnen på 250 grader och ta ut plåten och låt frallorna bli lite rumsvarma under tiden som ugnen kommer upp i grader.
6. Pensla frallorna med kallt vatten och strö över eventuella sesamsfrön eller vallmofrön.  Om du önska skär ett kors i frallorna med vass kniv.
7. Gräddas i mitten av ugnen i ca 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar