tisdag 2 februari 2016

CHIPS

Vi provade att göra chips i micron i lördagskväll. Godare än köpta, sa min dotter. Jag håller med henne, de var jättegoda och så enkelt att göra. Tyvärr måste man passa dem hela tiden för de går från klara till brända på ett par sekunder, men 3-4 minuter kan man väl stå i köket för att få lite "nyttiga" chips






1 potatis
1 tsk rapsolja
salt

Lägg ett bakpapper på en stor talrik eller direkt på microns talrik
Pensla det med ett tunt lager olja
Tvätta potatisarna noga, torka dem torra och skiva dem tunt med en osthyvel
Lägg ut skivorna på bakpappret utan att de överlappar varandra
Strö över salt
Kör potatisarna i micron 3-4 min tills de får en gyllenbrun färg

Vill du ha fler chips så hyvla en potatis till och återanvänd bakpappret. Jag körde 3 omgångar utan att olja i mellan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar