onsdag 5 december 2012

GELEGODIS

För en gångs skull kommer jag ihåg var jag har hittat receptet. Det var hos cupcakefluffan.
Hon gav ett jättebra tips om att använda en väl inoljad silikonform istället för att bara skära i rutor
Tyvärr syns det inte att det är rosor


6 gelatinblad (el 3 tsk gelatinpulver)
50 g glukos
1 dl socker
2,5 dl vatten
nån droppe arom + färg

Olja in formarna
Lägg gelantinbladen i blöt
Blanda glykos, socker och vatten i en kastrull
Kok till 122 grader
Smält gelatinet i 2 msk nytt vatten på låg värme FÅR EJ KOKA
Rör ner gelatinet i sockerlagen tillsammans med arom och färg

Låt svalna något och häll i formen
Låt stå i rumstemperatur över natten

Doppa i socker
Pensla med lite olja om du inte doppar i socker, annars klibbar de ihop

Dessa är med apelsinsmak och jag har tänkt prova med äpple

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar