söndag 13 maj 2012

Har provat att göra en väninnas recept på chokladkaka.
En riktig chokladbomb som bara smälter i munnen.






ugn 175 gr, 15-20 minuter
300 g smör,
4 1/2 dl socker,
3 ägg,
1 ½ dl kakao,
3 dl vetemjöl,
2 msk vaniljsocker,
 1 ½ tsk bakpulver,

glasyr:
2 dl vispgrädde,
2 msk sirap,
100 g mörk choklad,
2 dl socker,
100 r smör.

Smält smöret (300) o rör ner socker o ägg. Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör sen ner i smörblandningen. Bred ut i långpanna med bakpapper i botten. Grädda.

Blanda allt till glasyr utom smör och låt koka långsamt i ca 15 min, ta av kastrullen o vispa i smöret i bitar. Bred smeten över kakan, låt stå över natten.

Jag hade min i kylen så den blev så där lite härligt seg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar