lördag 9 april 2016

MOROTSTÅRTA

Syndigt god. Fast det brukar ju morotskaka vara. 






2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 dl rapsolja
3 dl morötter, fint rivna

Glasyr
60 g färskost typ philadelphia, rumsvarm
30 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 lime, skalet

Sätt ugnen på 175 grader
Smöra och bra en springform, ca 24 cm
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Blanda alla ingredienser och sikta ner dem i äggsmeten
Vänd försiktigt ner olja och morötter
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 15-20 min. Känn med en sticka om den är klar. Låt svalna

Rör ihop alla ingredienser till glasyren och bred ut den över kakan
Dekorera ev med limeklyftor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar