söndag 19 juni 2016

RABARBERKLADDKAKA

Så här års behöver man lite olika recept med rabarber eftersom det växer på ganska bra just nu. Det är inte så mycket rabarber i just denna kakan, men den är så god så man kan göra den ofta 




150 g smör
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl mjöl
1 nypa salt

250-300 g rabarber
2 msk socker

Sätt ugnen på 180 grader
Smält smöret
Rör i sockret och sen ett ägg i taget
Blanda de torra ingredienserna och rör i
Smöra och bröa en springform, 24 cm, och häll i smeten
Skär rabarbern i ca 8 cm långa stavar och dela dem på mitten (längden)
Strö lite socker över rabarbern och lägg ut den på smeten i form av en sol
Grädda i 20-25 min beroende på hur kladdig du vill ha den
Låt kakan svalna i formen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar