onsdag 13 januari 2016

MUSCAVADOSNITTAR

Jag tycker det är roligt att experimentera med all olika sockersorter som finns. Ibland får man fram en en fantastisk kaka som upplevs som helt ny och ibland blir resultatet (som detta) lite mindre bra. Det blev någon konstig bismak som jag inte riktigt kan beskriva, men mörk (om man nu kan beskriva en smak så)










100 g smör, rumsvarmt
1 dl muscovadosocker
2 msk muscovadosirap
2,5 dl mjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader
Vispa smör, socker och sirap poröst
Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt och vänd ner det i smeten, arbeta till en deg
Dela degen i 2 delar och rulla till längder. Lägg dem på en pappersklädd plåt och platta till dem
Grädda i 12-15 min (De flyter inte ut så mycket)
Skär längderna i sneda bitar direkt när du tagit ut dem från ugnen
Låt svalna på plåten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar