onsdag 23 september 2015

KALLJÄST MUFFINSBRÖD

Detta var nog det enklaste recept jag rört ihop till frukostbullar. Goda var de oxå. 
Vis av erfarenhet kan jag berätta att det inte är nån höjdare att använda pappersformar, de lossnar INTE från de färdiggräddade bullarna. En smord muffinsform är däremot kanon







12 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 msk honung
2 dl rågmjöl
4,5 dl vetemjöl special (jag hade manitoba cream)

Smula jästen i en bunke, häll på vattnet och lös upp jästen
Rör först i salt och honung och rör sen i mjölet så du får en jämn deg
Forma 10 bollar och lägg i en smord muffinsform
Täck formen med plast och ställ i kylen över natten
På morgonen
Sätt ugnen på 250 grader
Ta ut formen ur kylen och låt stå framme medans ugnen blir varm
Strö på lite vallmofrö på bullarna
Grädda i ca 15 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar