lördag 20 juni 2015

MIDSOMMARPAVLOVA

Det är första gången jag gjort pavlova. Och vilken fullträff. Den lite syrliga rabarbercurden med den söta marängen toppad med jordgubbar. Så fräscht och såååå gooott
Den kommer att göras många gånger







Rabarbercurd
500 g rabarber
2,5 dl socker
2 ägg
1 msk maizena
50 g smör, rumsvarmt

Skär rabarbern i mindre bitar
Lägg rabarber och socker i en kastrull och kok under lock ca 15 min
Ta av från värmen och mixa till en slät pure
Vispa i först maizena och sedan 1 ägg i taget
Sjud krämen ca 2 min eller tills den tjocknar. OBS! rör hela tiden annars blir det äggröra
Ta av från värmen och tillsätt smöret lite i taget
Häll upp p en burk och låt svalna

Marängbotten
4 äggvitor
2 dl socker
1 msk maizena
1 tsk ättikssprit (12 %)

Vispa äggvitorna till ett riktigt styvt skum
Häll i sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma toppar med vispen 
Tillsätt maizena och ättikssprit och vispa en liten stund så att allt blandas väl
Rita en cirkel på ett bakpapper och bred ut smeten så jämt som möjligt
Grädda i 140 grader ca 1 timme och 15 minuter. 
Stäng av ugnen och låt botten stå kvar ett par timmar

3-4 dl vispgrädde, vispad

Montering
Bred rabarbercurd på marängbotten och bred grädden ovanpå rabarbercurden
Dekorera med sikvade jordgubbar


1 kommentar: