Det är bara att konstatera, jag kan inte snurra lussekatter. Den här gången gjorde jag en del som hjärtan istället, men de blev lika fula.
Tur de är så goda
Den här gången provade jag receptet som fanns med i buffetidningen
2 paket saffran
2 msk rom
50 g jäst
175 g rumsvarmt smör
5 dl rumsvarm mjölk
2 dl socker
0,5 tsk salt
800 g mjöl (ca 13 dl)
1 ägg till pensling
mjöl till utbakning
ev 1 dl russin
Lägg saffranet i romen och rör om. Låt stå i 30 min
Skär smöret i tärningar
Smula jästen och blanda med mjölk, smör och saffrnblandningen i en bunke
Tillsätt socker, salt och mjöl
Arbeta degen 15 min i maskin eller 20 min för hand. Låt jäsa ca 60 min under bakduk
Ta upp degen på mjölat bord, knåda lätt och baka ut till lussebullar.
Lägg på klädd plåt och låt jäsa 30 min under bakduk
Pensla med uppvispat ägg
Grädda i 225 grader 8-10 min
Låt svalna på galler
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar