Dottern älskar det och hon är lite petig med kanterna, de går inte att äta om de är för hårda
Perfekta att skiva upp och stoppa i frysen, ta fram när det behövs och rosta
50 g smör
5 dl vatten
50 g jäst
2 tsk socker
2 tsk salt
13 dl vetemjöl
Smält smöret
i en kastrull.
Blanda i vatten och värm till fingervarmt, häll det över jästen och rör tills jästen har lösts upp.
Tillsätt sockret och saltet.
Arbeta in vetemjölet och arbeta degen smidig
- gärna i maskin.
Strö över lite mjöl och täck bunken med plastfolie. Låt degen
jäsa ca 30 minuter.
Arbeta ihop degen i degbunken, ta sedan upp degen på mjölat
bakbord och knåda den smidig.
Dela degen i två delar och kavla ut varje degbit till brödformslängd och
rulla den som en rulltårta.
Lägg degen i smorda formar och låt bröden jäsa
under bakduk 20 - 30 minuter.
Grädda i 225 grader på galler långt
ner i ugnen i ca 35 minuter.
Låt bröden svalna på galler under en bakduk.
Jag använder hälften manitoba cream och hälften vanligt vetemjöl
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar