fredag 6 december 2013

HALLON LAKRITS FUDGE

Nu är jag igång med lakrits igen, det går ju inte att låta bli när det är lakrits. Jag har använt mig av samma recept som till passionsfudgen eftersom den blev så krämig och god

Jag trodde inte det skulle bli så skarpa färger, speciellt inte den svarta, den såg så dassig ut när den var varm. Men jag är såå nöjd









150 g grädde
450 g socker
150 g smör 
20 g glykos
100 g vit choklad (mörk choklad till lakritsen)
ca 30 g hallonpure
lakritsgranulat (massor) ;)



Värm grädde och socker tills sockret lösts. 

Tillsätt då smör samt glykos och värm blandningen tills den kokar. Rör emellan åt och koka på medelvärme tills den uppnår 120 grader eller tills den håller ett kulprov för en lite hårdare kula än en lös. Detta tar ca 5-10 minuter.

Ta av blandningen från plattan och tillsätt chokladen. Rör runt så chokladen löses upp och tillsätt karamellfärg till önskad nyans.

Vispa fudgen tjock och krämig med en elvisp. Tillsätt hallonpure eller lakrits och fortsätt vispa så att smeten tjocknar till sig lite igen.

Slå upp fudgen i en klädd liten långpanna, ca 20x30 cm. Låt svalna och ställ sedan i kylen att stelna minst fyra timmar.



Gör 2 omgångar el dela på hälften. Ha i lakrits efter smak och svart färg i ena och hallonpure, arom och ev röd färg i den andra
Jag hade i lite salmiaksalt oxå för att få lite saltlakritssmak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar