Julen närmar sig med stormsteg och jag känner att tiden inte riktigt räcker till. Jag har massor av inlägg lag inte hunnit skriva och kommer heller inte att hinna med alla innan julen.
Sen är det ju några recept kvar som jag ju bara måste hinna testa. Ja, ja, ni får läsa om julgodis och kakor hela januari oxå.
Den här saltlakritsfudgen är ett hittepå recept, men oj oj OJ så gott det blev
150
g turkisk peppar
100 g grädde
200 g socker
75 g smör
75 g mörk
choklad
Krossa turkisk peppar i en mortel (eller med en kavel)
Ha i allt utom chokladen i en kastrull och smält på låg värme
tills både godis och socker lösts upp. Kok till ca 120 grader. Rör om då och då
Ta av
från plattan och rör i chokladen.
Vispa med elvisp tills den är krämig.
Häll i en form och låt stelna. Skär i lagom bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar