Idag har jag gjort chokladskålar. Tänkte servera hemmagjord vaniljglass och minimaränger i dem till barnen på nyår.
Jag har funderat ganska länge på att göra skålarna men det har aldrig passat. Det var egentligen inte tänkt nu heller, men dottern blev så förtjust när jag visade en bild igår så det var till att planera om.
Hur mycket choklad som går åt beror på hur många och hur djupa skålar du vill göra. Jag har gjort 6 ganska grunda skålar och jag hade ca 200 g ljus choklad
Jag har valt att temperera chokladen
Smält chokladen (och temperera den) och doppa en ballong i chokladen
Ställ de chokladdoppade ballongerna på ett bakpapper
Sätt en tejpbit på ballongen och stick hål på den OBS!! smäll inte ballongen, då får du choklad i hela köket
Så här fina blev de.
Bara för skojs skull provade jag att göra en skål med otempererad choklad som jag penslade på ballongen och det gick precis lika bra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar