Den här pralinen är inspirerad av päron och limefudgen jag gjorde för ett tag sen och som jag tyckte var så god.
Jag gjorde ett försök att färga vit choklad för att få mer än en färg på skalet, men det blev jag inte alls nöjd med så det gör jag nog inte fler gånger
Som tur är så blev smaken lika fantastisk som jag tänkt mig
100 g vit choklad (hackad)
50 g grädde
5 g honung
10 g rumstempererat osaltat smör
1 lime, skal + saft
päronessens
Ge grädde och honung ett snabbt uppkok och häll över chokladen
Rör till en jämn smet
Ha i smöret och rör tills det smält helt
Riv i skalet från limen och ha i saft och päronessens efter hur mycket smak du vill ha
Det blir en ganska lös fyllning så det går inte att rulla bollar av den, den måste hällas i ett skal.
Jag tycker det är godast med mörkt skal för att få lite bitterhet som kontrast till den söta vita chokladen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar